Kuva MLL / Matti Matikainen

MLL:n Lapin piirin tehtävänä on auttaa ja tukea tukioppilastoiminnan toteutumista Lapin kouluissa. Piiri järjestää sekä perus- että jatkokoulutuksia tukioppilaille, ohjaajapäiviä tukioppilasohjaajille, välittää tukioppilasmateriaalia, tiedottaa ajankohtaisista asioista sekä tukee tukioppilaita ja heidän ohjaajia työssään.


Tukioppilaiden perus- ja jatkokoulutukset

Tukioppilaiden peruskoulutuksen kestoksi suositellaan 12 tuntia. Peruskoulutuksen voi tilata kokonaisuudessaan piiriltä tai osia koulutuksesta. Jatkokoulutuksia voidaan järjestää esimerkiksi kiusaamisen ehkäisystä, tunne- ja vuorovaikutustaidoista tai mediakasvatuksesta. Tukioppilasohjaajien koulutukset

MLL järjestää tukioppilasohjaajille valtakunnallisesti perus- ja jatkokoulutuksia. MLL:n Lapin piiri järjestää vuosittain ohjaajien tapaamisen ja koulutuspäivän Lapissa. Lisäksi piiri järjestää tukioppilaiden ja tukioppilasohjaajien yhteisiä jatkokoulutuksia. 

Tietoa koko Suomen perus- jatkokoulutuksista löydät täältä.


Haluaisitteko aloittaa tukioppilastoiminnan koulullanne? MLL:lta saatte maksutta apua ja tukea toiminnan käynnistämiseen. 

Tiedustelut p.050 562 5252, antti.parkkinen(at)mll.fi