Lastenhoitokurssi

ROVANIEMI 26.8.-23.9. (Lisätietoa)
IVALO 30.9.-8.10. (Lisätietoa)

Kurssilaisten ajatuksia lastenhoitokurssista:

"Hyvä kurssi. Herättää pohdiskelemaan ja käsittelemään tärkeitä asioita"

"Oppi ymmärtämään lapsen ajatusmaailmaa ja kehittämään itseä hoitajana sekä ihmisenä."

"Upea kurssi, todellakin antoi tietoa ja valmiutta hoitajana ja muussakin elämässä."

Kuva:Tero Yli-Koski

MLL:n LASTENHOITOKURSSI
(36h lähiopetusta, 4h harjoittelu, 20h etätehtäviä = 60h)

Kenelle
Lastenhoitokursseja järjestetään vastuuntuntoisille ja lapsirakkaille henkilöille, joilla on kiinnostusta ja aikaa hoitaa lapsia tai muuten haluavat perus- tai täydennyskoulutusta alalta. Mannerheimin Lastensuojeluliiton (MLL) lastenhoitotoiminnassa voi toimia 16 vuotta täytettyään. Kurssin alaikäraja on 15 vuotta.

Tavoitteena on, että kurssilainen

• oppii huolehtimaan lapsen turvallisuudesta, hoidosta ja viihtyvyydestä vanhempien ohjeiden mukaan
  • oppii huomioimaan lapsen tarpeet ja yksilöllisyyden
  • ymmärtää oman toimintansa merkityksen lastenhoitotehtävissä
  • oppii ymmärtämään erilaisia perheitä ja lapsia
  • saa valmiuksia toimia MLL:n lastenhoitotoiminnassa lapsiperheiden apuna lyhytaikaisissa lastenhoitotehtävissä kotiympäristössä
  • ymmärtää MLL:n arvot ja lastenhoitotoiminnan lähtökohdat ja osaa toimia niiden mukaisesti

Missä ja milloin
Lastenhoitokursseja järjestävät Mannerheimin Lastensuojeluliiton Lapin piiri ja paikallisyhdistykset yhteistyössä kansalais- ja työväenopistojen sekä yläasteiden ja lukioiden kanssa. Kursseja järjestetään päivä-, ilta- tai viikonloppukursseina tai näiden yhdistelmänä.

Lähiopetuksen sisältö

• Kurssin avaus
  • Lapsen kohtaaminen ja kuuleminen
  • Lapsen kasvun ja kehityksen tukeminen
  • Lapsen hyvä hoito
  • Hoitajana perheessä
  • Leikitään yhdessä
  • Lapsella erityisen hoidon tarve
  • Lapsen tapaturmien ennaltaehkäisy ja hoito
  • Minä hyvänä hoitajana

Rikostaustan selvittäminen

1.5.2014 on tullut voimaan laki lasten kanssa toimivien vapaaehtoisten rikostaustan selvittämisestä. Pyydämme kaikilta MLL:n hoitajilta ennen hoitajaksi ryhtymistä suostumuksen rikostaustan selvittämiseen.

Lisätietoja:

Sari Törmänen