Arjen apua lapsiperheille

Kuva MLL/Päivi Karjalainen

Helpota arkeasi ja huolehdi jaksamisestasi - MLL:n hoitajat hoitavat lapsesi

Lapin piirin kautta saa apua lastenhoitoon kaikkina vuorokaudenaikoina. Perhe voi käyttää lastenhoitoa omien tarpeiden mukaan esimerkiksi työkiireiden tai opiskelun vuoksi, tai kun vanhempi haluaa hetken hengähtää.  Lapin alueella välitämme hoitajia seuraaviin kuntiin:  Inari, Kittilä, Rovaniemi, Sodankylä. Olemme aloittamassa toiminnan myös Torniossa. Lisäksi välitämme hoitajia myös Kuusamossa.

 

Koulutetut ja luotettavat hoitajat 

MLL:n hoitaja on käynyt Mannerheimin Lastensuojeluliiton järjestämän lastenhoitokurssin. Sosiaali-, terveys- ja kasvatusalan ammattilaiset, ja viimeisen vaiheen opiskelijat käyvät MLL:n järjestämän perehdytyksen. Hoitajat ovat iältään 16-75 vuotiaita.

Kaikki hoitajat haastatellaan ja todetaan soveltuviksi lastenhoitotyöhön. Hoitajilla on voimassa oleva ammattivastuuvakuutus, joka korvaa hoitajan mahdollisesti aiheuttaman vahingon. 

MLL:n Lapin piiri rekrytoi, välittää, kouluttaa ja ohjaa hoitajia. 

MLL:n hoitajilta on tarkistettu rikosrekisteriote.

Kaikki viralliset MLL:n hoitajat ovat rekisteröityneet elastenhoito -järjestelmään.


Tärkeintä lapsen hyvinvointi

Hoitajat huolehtivat lapsen turvallisuudesta, hoidosta ja viihtyvyydestä vanhempien ohjeiden mukaan. Hoitajilla on vaitiolovelvollisuus lasta ja perhettä koskevissa asioissa.


Perhe työnantajana

Perhe toimii aina MLL:n välittämän lastenhoitajan työnantajana ja vastaa kaikista työnantajavelvoitteista. Lastenhoitajat eivät ole työsuhteessa MLL:oon, eikä MLL laskuta perhettä. Perhe maksaa palkan 10 €/tunti (pyhäpäivinä 20€/tunti). Näin voimme tarjota perheille edullista lastenhoitopalvelua!

Kuusamon Rukalla hoitajille korvataan lisäksi matkakuluja skibussin hinta 10e/suunta. 

Rekisteröityminen, järjestelmän käyttö ja hoitajien välitys on perheille maksutonta. 

Lisätietoja työnantajavelvotteista


Tilaa lastenhoitaja

MLL:n lastenhoitoavun varausjärjestelmässä perhe voi jättää tilauksen välityksen hoidettavaksi tai hakea itse alueensa vapaita hoitajia. Tämä mahdollistaa hoitajan löytymisen myös iltaisin ja viikonloppuisin, kun hoitajavälitys on suljettu. Työaikaan sisältyy myös tutustuminen alkuun sekä vanhempien kotiinpaluun yhteydessä käyty keskustelu ja palkanmaksu. Näihin on tärkeää varata riittävästi aikaa.

Yhdellä hoitajalla voi olla hoidettavana enintään neljä (4) lasta.

Kello 23 jälkeen päättyvässä hoidossa perheen tulee huolehtia hoitajan turvallisesta kotimatkasta joko tarjoamalla autokyydin tai kustantamalla taksin.

Kun tilaat hoitajan ensimmäistä kertaa, rekisteröidy lastenhoitoavun käyttäjäksi.

Kirjaudu sähköiseen lastenhoitojärjestelmään

Voit tehdä lastenhoitotilauksen myös soittamalla p. 044 0303 301

Palvelemme puhelimitse ma-pe klo 10.00–12.00

Kun hoidon tarve on varma, voit jättää tilauksen. Tilaukset muuttuvat heti sitoviksi! Emme valitettavasti voi luvata, että tilaukseen löytyy varmasti hoitaja.


YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.