Arjen apua lapsiperheille

MLL välittää hoitajia niihin kuntiin, jotka tukevat MLL:n lastenhoitotoimintaa. Tällä hetkellä voit tiedustella MLL:n hoitajaa Lapin alueella, jos hoito tapahtuu jossain seuraavista kunnista: Inari, Kemi, Kittilä, Rovaniemi, Sodankylä ja Tervola. Lisäksi välitämme hoitajia myös Kuusamossa.


Helpota arkeasi ja huolehdi jaksamisestasi 

MLL:n lastenhoitoapu on tarkoitettu tilapäiseen ja lyhytaikaiseen lastenhoitotarpeeseen kotiin kaikkina vuorokauden aikoina. Lastenhoitoapua voit käyttää omien tarpeittesi mukaan esimerkiksi työkiireiden tai opiskelujen vuoksi tai silloin, kun vanhemmat haluavat hetken hengähtää, harrastaa tai viettää kahdenkeskistä aikaa.


Koulutetut ja luotettavat hoitajat

MLL:n hoitaja on käynyt Mannerheimin Lastensuojeluliiton järjestämän lastenhoitokurssin. Sosiaali-, terveys- ja kasvatusalan ammattilaiset ja viimeisen vaiheen opiskelijat käyvät MLL:n järjestämän perehdytyksen. Hoitajat ovat iältään 16-75 vuotiaita.

Kaikki hoitajat haastatellaan ja todetaan soveltuviksi lastenhoitotyöhön. Hoitajilla on voimassa oleva ammattivastuuvakuutus, joka korvaa hoitajan mahdollisesti aiheuttaman vahingon. 


Tärkeintä lapsen hyvinvointi

Hoitajat huolehtivat lapsen turvallisuudesta, hoidosta ja viihtyvyydestä vanhempien ohjeiden mukaan. Hoitajilla on vaitiolovelvollisuus lasta ja perhettä koskevissa asioissa. Lue lisää hoitajista täällä.


Perhe työnantajana

Perhe toimii aina MLL:n välittämän lastenhoitajan työnantajana ja vastaa kaikista työnantajavelvoitteista. Lastenhoitajat eivät ole työsuhteessa Mannerheimin Lastensuojeluliittoon eikä MLL laskuta perhettä. Näin voimme tarjota perheille edullista lastenhoitopalvelua!

Rekisteröityminen, järjestelmän käyttö ja hoitajien välitys on perheille maksutonta. 


Hoitajan tilaaminen

Voit tilata hoitajan lastenhoitojärjestelmän kautta tai soittamalla lastenhoitovälityksen puhelimeen. Ensimmäinen tilaus vaatii rekisteröitymisen järjestelmään. Lue lisää hoitajan tilaamisesta täällä.Lastenhoitovälityksen puhelin on auki arkisin klo 9-12 
p. 040 7725078

LASTENHOIDON HINTA

Perheelle 9,00 €/h 
puolen tunnin tarkkuudella,
minimiveloitus 18,00€.
Sunnuntaihinta 18,00€/h.


MATKAKULUT

Mikäli hoitajan yhdensuuntainen matka perheen kotiin on yli 10km , tulee perheen osallistua myös hoitajan matkakuluihin. Matkakorvaus on 0,22 €/km. Perhe huolehtii yöaikaan hoitajan turvallisesta kotimatkasta.