Nuortennettiin

Nuorille

Kuva: MLL/Matti Matikainen

Nuortennetti

Nuortennetti on sivusto, jota ovat tekemässä nuoret itse. Nuoret tekevät sivuille videoita, gallupeja, blogeja ja haastatteluja. Lisäksi sivuilla on asiaa niin seurustelusta, seksuaalisuudesta, kavereista, kiusaamisesta kuin päihteistäkin. Käy tutustumassa!

Lasten ja nuorten puhelin ja netti

Mietittytääkö jokin tai haluatko jakaa mukavia tai ikäviä asioita luotettavan aikuisen kanssa? Ota yhteyttä lasten ja nuorten puhelimeen tai nettipalveluihin. Puheluihin ja kirjeisiin vastaavat luotettavat aikuiset, joilla on aikaa kuunnella. Vastaajat ovat vaitiolovelvollisia ja puhelut ilmaisia ja anonyymeja. Lasten ja nuorten puhelin päivystää numerossa 116 111 ma-pe klo 14-20 ja la-su klo 17-20. Nettikirjepalveluun puolestaan voit kirjoittaa viestin milloin vain ja vastauksen saat noin kolmessa päivässä. Reaaliaikaisia keskusteluja voit käydä päivystäjän kanssa MLL chatissa ma-ke klo 17-20.

Tukaritoiminta

Tukioppilastoimintaa on suuressa osassa yläkouluja. Tukioppilas on tavallinen, vapaaehtoinen oppilas, joka haluaa parantaa kouluhenkeä ja auttaa muita oppilaita. Haluaisitko sinä olla mukana toiminnassa? Ole rohkeasti yhteydessä oman koulusi tukioppilasohjaajaan kuullaksesi mahdollisuuksistasi päästä mukaan.

Verkk@ritoiminta

Verkk@ritoimintaa aloitellaan Lapissa. Verkk@rit eli verkkotukioppilaat toimivat MLL:n Nuortennetissä samaan tapaan kuin tukarit kouluissa: edistävät yhteisöllisyyttä ja nostavat puheenaiheiksi nuoruuteen liittyviä asioita. Verkk@rit tuottavat myös mediaa Nuortennettiin. Oletko sinä kiinnostunut liittymään mukaan toimintaan? Ota yhteys sari.tormanen(at)mll.fi

Lastenhoitotoiminta

Jos olet yli 15-vuotias, voit osallistua Mannerheimin Lastensuojeluliiton lastenhoitokurssille.

Kurssilla perehdytään lapsen kehitysvaiheisiin, lapsen hoidollisiin ja kasvatuksellisiin tarpeisiin sekä leikkiin ja toimimiseen eri-ikäisten lasten kanssa. Lapsen hyvään hoitoon liittyen käydään läpi tavallisimmat lasten sairaudet, hoitoperiaatteet sekä tapaturmien ennaltaehkäisy. Kurssilla perehdytään hoitajan ja perheen välisiin työsuhdeasioihin ja vuorovaikutustaitoihin.

Hyväksytysti suoritettu kurssi ja soveltuvuus lastenhoitotehtäviin antavat mahdollisuuden pyrkiä mukaan MLL:n hoitajatoimintaan. Todistuksesta voi hyötyä myös sosiaali-, terveys- tai kasvatusalan koulutuksessa ja työn haussa.

Paikallista toimintaa nuorille

MLL:n paikallisyhdistykset järjestävät sekä itse että yhteistyössä kunnan nuorisotoimen ja muiden järjestöjen kanssa monenlaista tekemistä nuorille: kahviloita, leirejä, kerhoja, retkiä ym.

Onko sinulla idea nuorisotoiminnasta? Ota yhteyttä paikallisyhdistyksen puheenjohtajaan ja kysy, voisiko MLL olla mukana toteuttamassa ajatustasi. Lapissa on joka paikkakunnalla paikallisyhdistys.

Lisätiedot: Sari Törmänen, p. 050 377 5695, sari.tormanen(at)mll.fi

Ota yhteyttä!

Haluatko MLL:n tekevän lisää nuorisotoimintaa?
Tee aloite, anna palautetta, ideoita ja esitä kysymyksiä.