Kokemuksia MLL:n hoitajana toimimisesta

Moikka kaikille! Olen 19-vuotias nuori Rovaniemeltä ja olen toiminut MLL:n lasten hoitajana noin 1,5 vuotta. Miten sitten päädyin alunperin MLL:n kautta lasten hoitajaksi ja mitä olen tykännyt? 

Kesällä 2016 sain kesätöitä eräästä perheestä lastenvahtina noin kahdeksi viikoksi. Pidin tästä kahden viikon työjaksosta paljon ja aloin miettiä mistä voisin saada töitä lastenvahtina. Kului vuosi ensimmäisen lukiovuoden ja ratsastustallilla kerhojen avustajana toimimisen merkeissä, ennen kuin hoksasin MLL:n lastehoitajatoiminnan. Syksyllä näin lukioni ilmoitustaululla ilmoituksen MLL:n lastenhoitokurssista ja innostuin tosissani ajatuksesta. Ilmoittauduin kurssille syksylle 2017 ja sen suoritettuani pääsin suureksi onnekseni MLL:n  hoitajaksi. Tässä vaiheessa tiesin aika tarkasti, että haluan lukion jälkeen hakea opiskelemaan jotain alaa missä saan työskennellä lasten parissa, mutta tarkempia suunnitelmia minulla ei vielä ollut. 

Muistan kun sain alkutalvesta ensimmäisen lastenhoitokeikkani ja minua jännitti tosi paljon. Keikka meni kuitenkin hyvin, ja niitä tuli lisää. Nyt olen ollut aktiivisesti hoitajana noin 1,5 vuotta ja keikkoja on takana lukuisia. Edelleen uuden perheen luo tullessa jännittää, mutta ei läheskään yhtä paljon kuin ensimmäisillä keikoilla. Keikkoihin on mahtunut monenlaisia lapsia ja vanhempia. Olen saanut tutustua ihaniin perheisiin, joiden lapset olen oppinut tuntemaan ja päässyt jakamaan niiden kanssa monia ihania hetkiä. Vakioperheiden lisäksi teen usein myös keikkaa kodeissa, joiden lasten hoitajan tarve on kertaluontoinen eikä lapsiin ei ehdi valitettavasti tutustua. Lasten hoitajan työ on antanut minulle varmuutta siitä mitä haluan päästä opiskelemaan. Lukuisat ihanat hetket lasten kanssa ovat antaneet minulle mielikuvan siitä mitä haluan tavoitella ja haastavat hetket näyttävät kuinka paljon minulla on vielä opittavaa. 

Tänä keväänä edessäni oli yhteishaku ja pääsykoe kasvatusalalle. Keväällä luin ahkerasti ylioppilaskirjoituksiin ja pääsykokeeseen, sekä tein kätevästi lapsenvahtikeikkoja siinä opiskelun sivussa. Kesäkuun alussa valmistuin ylioppilaaksi. Vihdoinkin kesäkuun viimeisellä viikolla sain tietää pääseväni opiskelemaan varhaiskasvatusta Jyväskylän yliopistoon. Työni lasten hoitajana auttoi minua miettimään mitä todella haluan tulevaisuudessa tehdä. Minun kohdalla uskaltaisin sanoa sen myös auttaneen minua pääsemään opiskelemaan juuri sitä mitä minä haluan!

-Alisa Viranto