Perheille

MLL:n perheille suunnattu toiminta on ennaltaehkäisevää tukea lapsiperheille. Toiminta muotoutuu paikallisista tarpeista, yhdistysten voimavaroista sekä alueellisesta ja valtakunnallisista toimintamalleista.

MLL:n Lapin piirillä on useita lapsiperheiden arkea helpottavia toimintoja: lastenhoitoapu, perhekahvilat, kerhot, vertaisryhmät, kylämummi- ja vaaritoiminta sekä ammatilliset perhepalvelut.

Piirillä on Rovaniemellä Perhetoimintakeskus, jonka viikkokalenterista löytyy kerhoja, vertaisryhmiä ja perhekahvila. Piiritoimistolta voit vuokrata lastentarvikkeita.
Vapaaehtoisvoimin

MLL:n Lapin piirissä tekee vapaaehtoistyötä satoja henkilöitä, jotka saavat piiriltä koulutusta, tukea ja ohjausta. Vapaaehtoistyötä voi tehdä esim. perhekahvila-, kerho- tai vertaisryhmänohjaajana, kylämummina ja – vaarina sekä tukihenkilönä. Vapaaehtoisilla on korkea motivaatio toimia vapaaehtoistyössä juuri lapsiperheiden parissa.


Tilapäistä lastenhoitoapua

MLL:n Lapin välittää koulutettuja hoitajia lapsiperheisiin. Perhe voi tilata hoitajan omien tarpeidensa mukaan puhelimitse tai netin kautta.
Ammatillista tukea perheen jaksamiseen

Vapaaehtoistyön lisäksi piiri tarjoaa lapsiperheille suunnattuja ammatillisia perhepalveluita, joihin ohjaudutaan esimerkiksi kunnan sosiaali- ja terveystoimen kautta. Ryhmähoito on ohjattua toimintaa esim. häihin, tapahtumiin tai kauppakeskuksiin. Verkostomainen työtapa ja kumppanuus kuntien ja muiden toimijoiden kanssa kuuluu toimintaperiaatteisiimme.


Lisätietoja:
Perhepalvelupäällikkö
Tiia Nyman 0407577043
tiia.nyman(at)mll.fi


 • Opinnäytetyö_23.5.2018_Keskitapio.pdf 2 MB
  Temppuillen taitavaksi - Kehittämistyö 3-5 -vuotiaiden liikuntakasvatuksen tarjoamisesta. Roosa Keskitapion opinnäytetyö. Sosiaali-, terveys- ja liikunta-ala. Liikunnanohjaaja. Lapin ammattikorkeakoulu. Rovaniemi 2018.
 • Temppuillen taitavaksi- opas_Keskitapio.pdf 2 MB
  Temppuillen taitavaksi -opas. Roosa Keskitapio.
 • Oppari.pptx 892 KB
  ”Kuinka tärkee määkin oon ollu monille perheille ja toisaalta kuinka tärkee toi kokemus on ollu mulle” MLL:n lastenhoitotoiminta nuoren hoitajan näkökulmasta. Tarja Stankowskin opinnäytetyö. Sosiaalialan koulutusohjelma Sosionomi Ylempi AMK. Kemi 2014.
 • Stankowski_Tarja.pdf 1 MB
  ”Kuinka tärkee määkin oon ollu monille perheille ja toisaalta kuinka tärkee toi kokemus on ollu mulle” MLL:n lastenhoitotoiminta nuoren hoitajan näkökulmasta. Tarja Stankowskin opinnäytetyö. Sosiaalialan koulutusohjelma Sosionomi Ylempi AMK. Kemi 2014