Kuva: Tero Yli-Koski

Perhekahvilat

Lasten ja vanhempien kohtaamispaikka

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Lapin piirissä toimii 23 perhekahvilaa, jonne kaikki lapsiperheet ovat tervetulleita. Perhekahvilat syntyvät vanhempien omasta aloitteesta ja toimivat suurimmaksi osaksi vapaaehtoisvoimin.

Monet toivovat paikkaa, jossa olisi helppo tutustua uusiin, samanlaisessa elämäntilanteessa oleviin ihmisiin. MLL:n perhekahvila tarjoaa vanhemmille tukea, tietoa ja toimintamahdollisuuksia. Samalla lapset saavat seuraa ja mukavaa tekemistä.

Perhekahvila tarvitsee vapaaehtoisia!

Vapaaehtoiset voivat toimia perhekahvilassa monessa eri roolissa:

• perhekahvilan ohjaajana
  • erilaisen lapsille suunnatun toiminnan ohjaajana (askartelu, jumppa)
  • tarjoilun järjestäjänä
  • tiedottajana
  • vanhempien tuokion alustajana

Mikäli asuinalueellasi ei ole perhekahvilaa, ota yhteyttä alueesi paikallisyhdistykseen. Lisätietoja paikallisyhdistyksistä ja heidän toiminnastaan löytyy myös Facebook -sivujen kautta.

Piirin alueella toimivat perhekahvilat (päivitys huhtikuu 2018):

Inari
Torstaisin klo 10–12 nuorisotila Vintissä, Saarikoskentie 4 C, 3. krs.

Ivalo
Tiistaisin klo 10–12 Urheilutalon Stönöllä, Vasatie 1.
Lisäksi on Terho-kerho, perheliikuntavuoro sekä sählykerho.

Kemijärvi
Tiistaisin klo 10–13 kulttuurikämpän nuorisotiloilla, Hietaniemenkatu 5.

Keminmaa
Keskiviikkoisin klo 10.30–13.00 Keminmaan kirjastotalon yläkerrassa, Väylätie 6.

Kittilä
Maanantaisin klo 10–13 perhekahvila kirkonkylällä Pappilassa. Parillisilla viikoilla vastuussa seurakunta ja parittomilla MLL. Ruoka tulee tuttuun malliin ja sitä voi nauttia hintaan 2€/lapsi ja 3€/aikuinen.
Maanantaisin klo 10–12 Sirkan perhekahvila Notzkilla (Sirkan koulun vieressä). Parittomilla viikoilla vastuussa seurakunta, jolloin paikkana Marian kappeli.

Kolari
MLL Kolari järjestää yhteistyössä Kolarin Seurakunnan kanssa perhekerhoja (ei koulujen loma-aikoina).
Maanantaisin klo 10–12 Äkäslompolossa Pyhän Laurin kappelissa.
Keskiviikkoisin klo 11.15–13.15 Sieppijärvellä seurakuntakodilla.
Perjantaisin klo 10–12 Kolarin seurakuntakodilla.
Ylläksen alueen Terho-perhekahvila kokoontuu n. kerran kuukaudessa.

Muonio
Keskiviikkoisin klo 10–12 Seurakuntatalolla.

Rovaniemi
Maanantaisin klo 10–13, MLL:n Perhetoimintakeskuksessa, Pirkkakatu 2.
Kuukauden toinen torstai klo 18.30- 19.30 (ei koulujen loma-aikoina) Jaatilan kylätilassa koulutiellä (nukketehtaan pihapiirissä).

Simo
Tiistaisin 16.30–18.30 Simoniemen seurakuntatalo Mäkimattilassa.
Simon aseman perhekahvila kokoontuu torstaisin klo 10.30–12.30 Simon terveysaseman päivätoiminnan tiloissa.

Tervola
Maanantaisin klo 10–12, Nuorkalla, Keskustie 90.

Tornio
Parittomien viikkojen keskiviikkoina klo 17-19 Perheiden Talossa, Putaankatu 2 (ent. Pelastusarmeijan päiväkoti).

Ylitornio
Yhdistetty Terhokerho ja Perhekahvila kokoontuu kerran kuukaudessa Mellajärvellä Mellakairanpirtillä.

Enontekiö
Torstaisin klo 10–11.30 seurakuntakodilla.
Ajankohtaiset tiedot liikuntakerhosta Facebookissa "MLL Enontekiö" -ryhmässä.

Lisätietoja paikkakuntasi perhekahvilasta saat paikallisyhdistyksestä.
Tai Lapin piiristä 016 345824 rovaniemi(at)mll.fi