Kylämummi ja -vaari -toiminnasta iloa kaiken ikäisille

MLL:n kylämummit ja -vaarit ovat vapaaehtoisia, jotka toimivat lasten kanssa mm. perhekahviloissa, päiväkodeissa, kerhoissa, kouluissa ja kirjastoissa. Monet tulevat mukaan, koska ajan viettäminen lasten kanssa on mukavaa.

Joillakin kylämummeilla ja -vaareilla on omia lapsenlapsia, toisilla ne asuvat kaukana ja toisilla ei ole omia lapsenlapsia. Yhteistä heille on, että he ovat luotettavia aikuisia, jotka haluavat olla läsnä lasten arjessa ja antaa aikaansa. Kylämummit ja -vaarit eivät ole yksittäisten lasten varamummeja tai vaareja, vaan toimivat ikään kuin yhteisön yhteisinä mummeina ja vaareina.

Kylämummiksi ja – vaariksi voi jokainen ryhtyä omilla ehdoillaan oman elämäntilanteensa ja voimiensa mukaan ja tehdä lasten kanssa sitä, mikä itselle on luontevaa. Kylämummeille ja -vaareille järjestetään myös vertaistapaamisia.

Kylämummi ja -vaari -toiminnalla halutaan:
Tukea hyvää lapsuutta vahvistamalla sukupolvien ketjua

Lisätä sukupolvien välistä myönteistä vuorovaikutusta ja yhteistoimintaa

Siirtää kulttuuriperintöä

Luoda aktiivisille suurille ikäluokille mahdollisuus tehdä antoisaa vapaaehtoistyötä

Lisätä alueellista yhteisöllisyyttä ja yhteisvastuuta lapsista

Ryhdy kylämummiksi tai kylävaariksi!

Moni lapsi ja perhe kaipaa juuri Sinun seuraasi ja tukea.  Jos olet kiinnostunut toiminnasta, otathan yhteyttä MLL:n Lapin piirin koordinaattoriin. Kynnys tulla mukaan on matala. Piiri perehdyttää sinut kylämummit ja -vaarit toimintaan sekä auttaa yhdessä paikallisyhdistyksen kanssa löytämään juuri sinulle sopivan paikan toimia vapaaehtoisena. Jokaiselle löytyy varmasti antoisaa ja mieluisaa tekemistä! Olet tervetullut osallistumaan perehdytyskoulutuksen ilman, että se vielä velvoittaa sinua mihinkään.

Hyvä mielen saat myös liittymällä MLL:n jäseneksi. Sillä tavoin voit tukea oman paikkakuntasi lapsiperheille järjestettävää toimintaa!

Lue Lapsemme-lehden juttu kylävaarista.

Lisätietoja:
Jenni Hartikainen