Lukumummi ja -vaari toiminta

Lukumummit ja -vaarit ovat seniori-ikäisia vapaaehtoisia, jotka käyvät koululla lukemassa lasten kanssa. Toiminnan tarkoituksena on tarjota lapsille lisää lukukokemuksia sekä innostaa heitä lukemisen pariin yhteisten lukutuokioiden avulla. Lukuhetket lukumummin tai -vaarin kanssa tukevat lapsen teknisen lukutaidon ja sanavaraston kasvua sekä innostavat lukemisen pariin myös vapaa-ajalla. Lisäksi lukutuokioiden lomassa syntyy luontevaa sukupolvien välistä kanssakäymistä.

Mitä lukumummi tai -vaari tekee?

Lukumummi- ja vaaritoiminta toimii yhteistyössä koulujen kanssa. Lukumummi- tai vaari lukee kirjaa yhdessä niiden lasten kanssa, jotka tarvitsevat lisätukea lukemiseen. Lukumummi tai -vaari käy koululla sovitusti noin kerran viikossa, omien mahdollisuuksiensa mukaan.

Lukumummit ja -vaarit saavat koulutuksen toimintaan. Koulutuksen aikana keskustelemme myös, millä alueella haluaisit toimia lukumummina / -vaarina.

Kiinnostuitko?

Seuraavan lukumummi- ja vaarikoulutuksen tiedot löydät täältä.
Rovaniemen lukumummi ja -vaari toiminnasta vastaa vapaaehtoistyönkeskus Neuvokas.

Lisätietoja:
Jenni Hartikainen