MLL:n perhekahvilaohjaajien verkkokoulutus (1 op) 24.8.-27.9.2020

Verkkokurssilla tutustutaan MLL:n perhekahvilan toimintaperiaatteisiin ja pohditaan omaa roolia perhekahvilaohjaajana. Osallistuja saa kurssilta sekä tietoa että käytännön ideoita perhekahvilatoimintaan. Koulutuksen tavoitteena on innostaa ja antaa valmiuksia perhekahvilan ohjaustehtäviin ja kävijöiden kanssa toimimiseen.

Verkkokurssilla opiskelu tapahtuu MLL:n Moodle -oppimisympäristössä ja edellytyksenä on internetyhteys.

Verkkokoulutuksessa pääset jakamaan ajatuksia muiden perhekahvilaohjaajien kanssa.

Perhekahvilaohjaajien verkkokoulutus perustuu keskusteluihin, vertaisilta oppimiseen ja yhteistoiminnallisuuteen. Kurssi etenee yhteisen aikataulun mukaisesti, mutta voit sovittaa keskusteluihin osallistumisen omaan päivärytmiisi sopivaksi. Keskusteluihin osallistuminen edellyttää noin kolmea vierailua Moodlessa kunkin jaksoviikon aikana.

Voi olla, että pidämme kurssin alussa videoyhteyksin tapaamisen. Ilmoitamme tästä lähempänä.

KENELLE

Koulutus on tarkoitettu MLL:n uusille perhekahvilaohjaajille ja se sopii myös pidempään ohjaajina toimineille, jotka haluavat vahvistaa osaamistaan perhekahvilaohjaajina. Kurssi sopii myös MLL:n yhdistyksen hallituksen perhekahvilavastaaville.

OHJELMA JA SISÄLTÖ

Perhekahvilaohjaajien verkkokurssin kesto on 5 viikkoa 24.8.-27.9.2020

Verkkokurssi sisältää neljä jaksoa, joiden mukaan koulutus etenee. Verkkokurssin jaksot sisältävät itsenäistä MLL:n materiaaleihin tutustumista sekä oppimistehtäviä, jotka perustuvat ideoiden, ajatusten ja kokemusten jakamiseen sekä yhteiseen keskusteluun.

PERHEKAHVILAOHJAAJIEN VERKKOKURSSIN SISÄLLÖT OVAT:

Jakso 1 Tutustuminen ja perhekahvilatoiminnan lähtökohdat (1 viikko)

Ensimmäisen jakson aikana tutustutaan toisiin osallistujiin ja kouluttajiin sekä

perhekahvilatoiminnan lähtökohtiin.

Jakso 2 Minä perhekahvilaohjaajana: kohtaaminen ja vuorovaikutus sekä palautteen kerääminen (1 viikko)

Toisessa jaksossa keskitytään perhekahvilaohjaajan rooliin ja kävijöiden

kohtaamiseen, erityisesti uuden kävijän näkökulmaan. Saat myös vinkkejä ja valmiita työkaluja palautteen keräämiseen

Jakso 3 Lasten huomioiminen perhekahvilassa ja vinkit käytännön toimintaan (1 viikko)

Tarkastellaan perhekahvilaa lapsen näkökulmasta ja kahvilan toimintaan yleisellä tasolla.

Jakso 4 Perhekahvilan yhteistyökumppanit ja vapaaehtoisten rekrytointi (2 viikkoa)

Millaisia yhteistyökumppaneita perhekahvilalla voi olla? Miten taataan perhekahvilan jatko ja saadaan mukaan uusia vapaaehtoisia. Yhteistä ideointia ja vinkkejä.

Verkkokoulutus on useamman piirin yhteinen. Kouluttajina toimivat piirien koordinaattorit, Pohjanmaan piiristä Anna Granlund.

ILMOITTAUDU ALLA OLEVALLA LOMAKKEELLA 19.8.2020 mennessä

Kuinka kauan olet toiminut perhekahvilaohjaajana? *