Mediakasvatus


Ruutujen lumo – Miten huolehtia hyvinvoinnista digiajassa 

Vanhempaintilaisuudessa keskustellaan ja pohditaan yhdessä mitä on hyvinvointia edistävä mediankäyttö. Tilaisuudessa annetaan ajankohtaista tietoa siitä, miten mediankäyttö voi vaikuttaa lapsen tai nuoren kehitykseen, keskittymiseen, oppimiseen, nukkumiseen tai sosiaalisiin suhteisiin.

Kenelle:

  • alle kouluikäisten vanhemmille
  • 1.-4. lk vanhemmille
  • 5.-9. lk vanhemmille

Hinta: 250e + kouluttajan matkakulut


Vanhempana digiajassa 

Vanhempaintilaisuudessa vanhempi saa ajankohtaista tietoa muun muassa siitä, minkälaisessa mediaympäristössä tämän päivän lapsi liikkuu, minkälaisia medioita ja mediasisältöjä hän kuluttaa ja mitä hän haluaa medialla tehdä ja saada aikaiseksi. Illan aikana vanhempi saa vinkkejä, miten ehkäistä mediankäyttöön liittyviä mahdollisia haittoja ja tukea lapsen turvallista ja mielekästä mediankäyttöä.

Kenelle: 

  • 1.-4.lk vanhemmille
  • 5.-9.lk vanhemmille

Hinta: 250e + kouluttajan matkakulut


Stop nettikiusaamiselle ja ilkeilylle 

Vanhempaintilaisuudessa pohditaan nettikiusaamisen ja loukkaavan kohtelun syitä ja seurauksia. Aikuiset saavat tilaisuudessa ajankohtaista tietoa siitä miten toimia jos törmää kiusaamiseen tai loukkaavaan kohteluun netissä ja miten aikuinen voi tukea lapsen mediankäyttöä ja toisia kunnioittavaa käytöstä myös digitaalisissa ympäristöissä.

Kenelle: 

  • 1.-4lk vanhemmille
  • 5-9.lk vanhemmille

Hinta: 250e + kouluttajan matkakulut


Miten auttaa lasta ja nuorta suojautumaan seksuaaliselta häirinnältä ja houkuttelulta digitaalisissa ympäristöissä 

Vanhempaintilaisuudessa annetaan ajankohtaista tietoa mitä on seksuaalinen houkuttelu ja häirintä. Tilaisuudessa aikuiset saavat opastusta siitä, miten opettaa lasta ja nuorta tunnistamaan houkuttelun ja häirinnän erilaisia muotoja sekä toimimaan epämiellyttävissä ja uhkaavissa tilanteissa.

Kenelle: 

  • 1.-9.lk vanhemmille

Hinta: 250e + kouluttajan matkakulut


Digitaalinen pelaaminen 

Vanhempaintilaisuudessa keskustellaan digitaalisesta pelaamisesta harrastuksena ja oppimisen muotona. Tilaisuuden aikana pohditaan mitä on hyvinvointia edistävä pelaaminen ja mitä tehdä, jos herää huoli lapsen tai nuoren pelaamisesta.

Kenelle:

  • 1.-9.lk vanhemmille

Hinta: 250e + kouluttajan matkakulut

Lisätietoja:
Johanna Turpeenniemi
p.050 3775695
johanna.turpeenniemi(at)mll.fi