Perhekummitoiminta

Kaipaatko perheellesi tukea arkeen?

Hae perhekummia

MLL:n kouluttamat perhekummit ovat sitoutuneita vapaaehtoisia, joilla on halu auttaa. Perhekummin kanssa voitte esim. käydä vaunulenkillä, leikkipuistossa tai puuhata arkisia asioita yhdessä sekä keskustella kahvikupin äärellä. Perhekummi kulkee perheen rinnalla arjessa, kuunnellen ja auttaen. Toiminta on perheelle maksutonta.

Vapaaehtoinen perhekummi on perheen apuna, olematta kuitenkaan lastenhoitaja, kodinhoitaja, terapeutti tai muu ammattilainen.

Tällä hetkellä perhekummeja on Rovaniemellä, Kemissä ja Enontekiöllä

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Lapin piiri kouluttaa tukea tarvitseville lapsiperheille perhekummeja lisää ympäri Lappia.


Keitä perhekummit ovat?

Perhekummit ovat vapaaehtoisia, jotka MLL on haastatellut,  ja he ovat käyneet tehtävään soveltuvan peruskoulutuksen. Perhekummit saavat lisäksi myös säännöllistä ammatillista ohjausta ja tukea. MLL:n perhekummit noudattavat vapaaehtoistoiminnan eettisiä periaatteita ja ovat vaitiolovelvollisia.Mitä perhekummius käytännössä tarkoittaa?

Kummisuhteen lähtökohtana on vapaaehtoinen ja tasavertainen kumppanuus. Aloitustapaamisessa perhe, perhekummi ja MLL:n työntekijä sopivat kummisuhteen tavoitteista. Perhekummi tapaa perhettä tavallisesti kerran viikossa tai kahdessa vuoden ajan. MLL:n koordinaattori on säännöllisesti yhteydessä sekä perheeseen että perhekummiin.


Voiko perheeni saada perhekummin?

 Lähtökohtana perhekummin saamiselle on aina oma kokemus tuen tarpeesta. Perhekummin voi saada, jos kokee perheensä arjen haastavana ja toivoo tukea. 

Perhekummi voi olla avuksi esimerkiksi silloin, kun:

  • sukulaiset tai ystävät asuvat kaukana
  • kaipaat vahvistusta vanhemmuuteen
  • (esim. nuoret vanhemmat)
  • odotat lasta tai sinulle on vasta syntynyt vauva
  • koet itsesi yksinäiseksi tai väsyneeksi
  • perheenne elämäntilanne tuo mukanaan haasteita vanhemmuuteen tai parisuhteeseen (esim. toisen vanhemman matkatyö

* Lomakkeella kerätään tietoja (esim. nimi ja yhteystiedot) MLL Lapin piirin perhekummitoimintaa varten. Tiedot ovat toimintaan mukaan tulemisen kannalta välttämättömiä. Käsittelemme tietojasi aina huolellisesti ja luottamuksellisesti. Sinulla on oikeus tarkastaa sinusta kerätyt tiedot. 

Lisätietoja: 

Kaverina Lapissa -hanke

Hankepäällikkö 

Jonnamari Kentala

puh. 050 434 1222

jonnamari.kentala@mll.fi