Kylämummi ja -vaaritoiminnasta iloa kaiken ikäisille 

MLL:n kylämummit ja -vaarit ovat isovanhempi-ikäisiä vapaaehtoisia, jotka toimivat lasten kanssa mm. perhekahviloissa, päiväkodeissa, kerhoissa, kouluissa ja kirjastoissa. Monet tulevat mukaan, koska ajan viettäminen lasten kanssa on mukavaa.

Joillakin kylämummeilla ja -vaareilla on omia lapsenlapsia, toisilla ne asuvat kaukana ja toisilla ei ole omia lapsenlapsia. Yhteistä heille on, että he ovat luotettavia aikuisia, jotka haluavat olla läsnä lasten arjessa ja antaa aikaansa. Kylämummit ja -vaarit eivät ole yksittäisten lasten varamummeja tai vaareja, vaan toimivat ikään kuin yhteisön yhteisinä mummeina ja vaareina.

Kylämummiksi ja – vaariksi voi jokainen ryhtyä omilla ehdoillaan oman elämäntilanteensa ja voimiensa mukaan ja tehdä lasten kanssa sitä, mikä itselle on luontevaa. Kylämummeille ja -vaareille n tarjolla tukea, ohjausta ja vertaistapaamisia. 

Ryhdy kylämummiksi tai kylävaariksi!

Moni lapsi ja perhe kaipaa juuri Sinun seuraasi ja tukea.  Jos olet kiinnostunut toiminnasta, otathan yhteyttä MLL:n Lapin piirin koordinaattoriin. Kynnys tulla mukaan on matala. Piiri perehdyttää sinut kylämummit ja -vaarit toimintaan sekä auttaa yhdessä paikallisyhdistyksen kanssa löytämään juuri sinulle sopivan paikan toimia vapaaehtoisena. Jokaiselle löytyy varmasti antoisaa ja mieluisaa tekemistä! Olet tervetullut osallistumaan perehdytyskoulutuksen ilman, että se vielä velvoittaa sinua mihinkään. 

Hyvä mielen saat myös liittymällä MLL:n jäseneksi. Sillä tavoin voit tukea oman paikkakuntasi lapsiperheille järjestettävää toimintaa!

Kylämummi ja -vaari toiminnalla halutaan:

  • Tukea hyvää lapsuutta vahvistamalla sukupolvien ketjua
  • Lisätä sukupolvien välistä myönteistä vuorovaikutusta ja yhteistoimintaa
  • Siirtää kulttuuriperintöä
  • Luoda aktiivisille suurille ikäluokille mahdollisuus tehdä antoisaa vapaaehtoistyötä
  • Lisätä alueellista yhteisöllisyyttä ja yhteisvastuuta lapsista


Lue Lapsemme-lehden juttu kylävaarista.


Lisätiedot:

Hankepäällikkö
Jonnamari Kentala
p. 050 434 1222
jonnamari.kentala@mll.fi