Ystäväksi maahanmuuttajaäidille -toiminta

Ystävä tukemassa kotoutumista ja kielenoppimista

Ystäväksi maahanmuuttajaäidille on toimintaa, jossa maahan muuttanut äiti saa itselleen MLL:n kouluttaman vapaaehtoisen ystävän. Ystävät tutustuvat toisiinsa yhteisen tekemisen lomassa ja samalla maahanmuuttajaäiti saa mahdollisuuden harjoitella suomen kieltä.

Mitä Ystäväksi maahanmuuttajaäidille -toiminta on käytännössä?

Tarkoitus on, että ystävät tapaavat toisiaan mahdollisimman arkisissa ja luontevissa ympäristöissä. Myös lapset voivat hyvin olla mukana. Aikaa voi viettää esimerkiksi jommankumman kotona tai läheisessä puistossa, lähteä kävelylle tai käydä yhdessä kaupassa tai kirjastossa. Jokaiselle maahanmuuttajaäidille pyritään löytämään ystävä, joka asuu lähistöllä ja jonka kanssa äidillä on yhteisiä harrastuksia ja kiinnostuksen kohteita tai samantapainen elämäntilanne.

Toiminta on ilmaista ja koordinaattori on tukena ystävyyden ajan.

Miten saada itselleen vapaaehtoinen ystävä?

Ottamalla yhteyttä työntekijään tai täyttämällä nettisivuilta löytyvän lomakkeen voi hakea itselleen ystävää.

Koordinaattori on sinuun yhteydessä lisätietoja varten. Kun ystävä löytyy, on ensitapaamisen aika. Koordinaattori auttaa tutustumaan ystävään ensimäistä kertaa.

HAE YSTÄVÄÄ!

Halutessasi voit myös olla yhteydessä suoraan koordinaattoriin

Jonnamari Kentala

jonnamari.kentala@mll.fi