Oletko kiinnostunut lastenhoitotyöstä?

MLL:n hoitajana autat perheitä lyhytaikaisissa lastenhoitotarpeissa kaikkina vuorokaudenaíkoina ja viikonpäivinä. Hoitajana toimiessasi perhe toimii työnantajana ja palkka on 10 €/tunti, pyhäisin ja sunnuntaisin 20 €/tunti. 

Lastenhoitajaksi soveltuu 16-75-vuotias henkilö, joka sitoutuu MLL:n arvoihin ja lastenhoitotoiminnan valtakunnallisiin periaatteisiin.


Hoitajana voit valita työaikasi omien mahdollisuuksien ja toivomustesi mukaan. Lastenhoitajat ovat työsuhteessa perheisiin ja saavat koulutuksellista ja ohjauksellista tukea MLL:ltä. Mahdollisuus toimia päiväsaikaan katsotaan eduksi. MLL:n lastenhoitajana voit toimia paikkakunnilla, joissa meillä on sopimus lastenhoidon välityksestä. 

Tarkistamme kaikilta MLL:n hoitajilta ennen hoitajaksi ryhtymistä rikostaustan.

Lastenhoitokurssi 

Kurssit ovat tarkoitettu henkilöille, jotka haluavat toimia lastenhoitajana perheissä, mutta heillä ei vielä ole alan ammattia tai koulutusta. Kurssille voi osallistua 15 vuotta täyttäneet henkilöt, hoitajana voi alkaa toimia 16-vuotiaana.  Kurssin jälkeen kaikki hoitajaksi haluavat haastatellaan henkilökohtaisesti. 

Lastenhoitokurssi (50 tuntia) koostuu opetuksesta, harjoittelusta ja itsenäisistä tehtävistä. 

Tavoitteena on, että kurssilainen

  • oppii huolehtimaan lapsen turvallisuudesta, hoidosta ja viihtyvyydestä vanhempien ohjeiden mukaan
  • oppii huomioimaan lapsen tarpeet ja yksilöllisyyden
  • ymmärtää oman toimintansa merkityksen lastenhoitotehtävissä
  • oppii ymmärtämään erilaisia perheitä ja lapsia
  • saa valmiuksia toimia MLL:n lastenhoitotoiminnassa lapsiperheiden apuna lyhytaikaisissa lastenhoitotehtävissä kotiympäristössä
  • ymmärtää MLL:n arvot ja lastenhoitotoiminnan lähtökohdat ja osaa toimia niiden mukaisesti

Seuraavat kurssit pääset katsomaan täältä 


Perehdytykset

Perehdytykset on tarkoitettu MLL:n lastenhoitajaksi haluaville sosiaali-, terveys- tai kasvatusalan vähintään toisen vuoden opiskelijoille tai jo ammattiin valmistuneille (esim. sosionomi- tai lähihoitajaopiskelijat). Perehdytysaikataulu sovitaan henkilökohtaisesti.  Hoitajaksi haluavat haastatellaan. 


Hae hoitajaksi alla olevalla lomakkeella, mikäli sinulla on jo kokemusta tai koulutusta lastenhoidosta


Täytä alla oleva lomake, mikäli omaat jo koulutusta ja olet kiinnostunut toiminnasta. Lomakkeen täyttäminen ei velvoita mihinkään. Olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian! 

Täyttämällä lomakkeen, annat luvan rekisterinpitäjälle liittää henkilötietosi Lasten hoitajien tiedot -rekisteriin. Henkilötietojasi käsitellään tietosuojaselosteen mukaisesti.

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Lisätietoa: 
Johanna Turpeenniemi
050 377 5695
johanna.turpeenniemi(at)mll.fi