Oletko kiinnostunut lastenhoitotyöstä?

MLL:n hoitajana autat perheitä lyhytaikaisissa lastenhoitotarpeissa kaikkina vuorokaudenaíkoina ja viikonpäivinä. Hoitajana toimiessasi perhe toimii työnantajana ja palkka on 9 €/tunti, pyhäisin ja sunnuntaisin 18 €/tunti.

Lastenhoitajaksi soveltuu 16 - 75-vuotias henkilö, joka sitoutuu MLL:n arvoihin ja lastenhoitotoiminnan valtakunnallisiin periaatteisiin.


Hoitajana voit valita työaikasi omien mahdollisuuksien ja toivomustesi mukaan. Lastenhoitajat ovat työsuhteessa perheisiin ja saavat koulutuksellista ja ohjauksellista tukea MLL:ltä. Mahdollisuus toimia päiväsaikaan katsotaan eduksi. MLL:n lastenhoitajana voit toimia paikkakunnilla, joissa meillä on sopimus lastenhoidon välityksestä.


Koulutukset 

Koulutukset ovat tarkoitettu henkilöille, jotka haluavat toimia lastenhoitajana perheissä, mutta heillä ei vielä ole alan ammattia tai koulutusta. Koulutuksiin voi osallistua 15 vuotta täyttäneet henkilöt, hoitajana voi alkaa toimia 16-vuotiaana.  Kurssin jälkeen kaikki hoitajaksi haluavat haastatellaan henkilökohtaisesti. 

Ilmoittautumislomake uusimpaan koulutukseen löytyy täältä.
Voit jättää samaan paikkaan myös yhteystietosi, vaikka uutta koulutusta ei olisi tiedossa.


Lastenhoitokurssi (60 tuntia) koostuu opetuksesta, harjoittelusta ja itsenäisistä tehtävistä. 

Tavoitteena on, että kurssilainen

  • oppii huolehtimaan lapsen turvallisuudesta, hoidosta ja viihtyvyydestä vanhempien ohjeiden mukaan
  • oppii huomioimaan lapsen tarpeet ja yksilöllisyyden
  • ymmärtää oman toimintansa merkityksen lastenhoitotehtävissä
  • oppii ymmärtämään erilaisia perheitä ja lapsia
  • saa valmiuksia toimia MLL:n lastenhoitotoiminnassa lapsiperheiden apuna lyhytaikaisissa lastenhoitotehtävissä kotiympäristössä
  • ymmärtää MLL:n arvot ja lastenhoitotoiminnan lähtökohdat ja osaa toimia niiden mukaisesti


Verkkoperehdytys  on tarkoitettu MLL:n lastenhoitajaksi haluaville sosiaali-, terveys- tai kasvatusalan vähintään toisen vuoden opiskelijoille tai jo ammattiin valmistuneille (esim. sosionomi- tai lähihoitajaopiskelijat). 

Verkkoperehdytyksen lyhyet kirjalliset tehtävät suoritettuaan ja haastattelussa käytyään pääsee mukaan MLL:n lastenhoitajaksi. Opiskelu tapahtuu MLL:n Moodle-alustalla. 


Hae hoitajaksi alla olevalla lomakkeella, mikäli sinulla on jo kokemusta tai koulutusta lastenhoidosta


Täytä alla oleva lomake, mikäli omaat jo koulutusta ja olet kiinnostunut toiminnasta. Lomakkeen täyttäminen ei velvoita mihinkään. Olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian!  
Täyttämällä lomakkeen, annat luvan rekisterinpitäjälle liittää henkilötietosi Lasten hoitajien tiedot -rekisteriin. Henkilötietojasi käsitellään tietosuojaselosteen mukaisesti.

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.