Kylämummi ja -vaaritoiminta

Kylämummi ja -vaaritoiminta tarjoaa uuden turvallisen aikuisen lapsille sekä ylisukupolvisia kohtaamisia, joita ei lähiympäristössä välttämättä luonnostaan synny. Mummit ja vaarit siirtävät kulttuuriperintöä ja pyrkivät lisäämään yhteisöllisyyttä yhteisössä. 


MLL:n kylämummit ja -vaarit ovat isovanhempi-ikäisiä vapaaehtoisia, jotka toimivat lasten kanssa mm. perhekahviloissa, päiväkodeissa, kerhoissa, kouluissa ja kirjastoissa. Monet tulevat mukaan vapaaehtoistoimintaan, koska ajan viettäminen lasten kanssa on mukavaa.


Joillakin kylämummeilla ja -vaareilla on omia lapsenlapsia, toisilla he voivat asua kaukana ja toisilla ei ole omia lapsenlapsia. Yhteistä kylämummeille ja -vaareille kuitenkin on, että he ovat luotettavia aikuisia, jotka haluavat olla läsnä lasten arjessa ja antaa aikaansa. Kylämummit ja -vaarit eivät ole yksittäisten lasten varamummeja tai -vaareja, vaan toimivat ikään kuin yhteisön yhteisinä mummeina ja vaareina.


Kylämummiksi ja – vaariksi voi jokainen ryhtyä omilla ehdoillaan oman elämäntilanteensa ja voimiensa mukaan ja tehdä lasten kanssa sitä, mikä itselle on luontevaa. Kylämummeille ja -vaareille on tarjolla tukea, ohjausta ja vertaistapaamisia. 


Lisätietoja:
Jonnamari Kentala
p. 050 434 1222
jonnamari.kentala(at)mll.fi
Hankepäällikkö
Kaverina Lapissa -hanke
⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠